Wanneer laten je voeten je in de steek?

Zoveel mensen hebben last van spieren en gewrichten. En zoveel mensen weten niet wat eraan te doen. De arts schrijft je een tijdelijke kuur met ontstekingsremmers voor. De orthopedist bekijkt enkel dat gewricht dat de specialisatie vormt. Maar komt dat ene gewricht in orde, dan hapert er een ander. Ofwel bijt je gewoon door en zie je dit als de normale gang van zaken. Maar pijn is nooit normaal. Het is een teken dat er iets niet in balans is. En vaak vormen de voeten de basis van het probleem. Ze dragen dag in dag uit jouw volledige gewicht. Ze zijn de sterkhouders die je rechtop laten staan, sporten en bewegen. Maar hoe weet je nu of de stand van je voeten de oorzaak is van jouw problemen? Wanneer laten je voeten je in de steek? Ontdek hier de meest voorkomende situaties waarbij een correctie van de voeten je klachten doet afnemen.

  1. Lange tijd na elkaar rechtstaan is niets voor jou. Nadien heb je overal pijn. Staand werk. Een festival bijwonen. Een gezellige receptie met de collega’s. Als je terug naar huis keert, zit je met de gebakken peren.
  2. Uren na elkaar zitten eindigt steevast in pijnlijke spieren en knagende gewrichten.
  3. Hoe graag je het ook doet. Na een lange wandeling plof je je neer in de zetel en voel je het kleinste spiertje trekken.
  4. Sporten is gezond. Maar dat lijkt bij jou niet het geval te zijn. Je lijf en leden kreunen langs alle kanten.
  5. Toch eindelijk eens dat klusje afwerken, de tuin mooi zetten of die berg was strijken? Je weet al op voorhand dat je dit zwaar zal bekopen.
  6. Je voeten beginnen er steeds vreemder uit te zien. Afwijkende stand van de tenen. Een bult. Je vindt haast geen schoenen meer die niet knellen.
  7. Je sport al jaren intensief. Het is je uitlaatklep. Maar de ene blessure volgt de andere op. Je recupereert steeds moeilijker.

Herken je jezelf in een van deze situaties? OrTOstance zorgt voor de oplossing op maat van jouw voeten.