Behoud je beweeglijkheid langer en pijnvrij

Wanneer je ouder wordt, nemen sommige spierfuncties af.
Verzorg je voeten en je hele beweegapparaat

Bij 75-plussers staat het behoud van spierfuncties centraal in onze behandeling.

Hoe ouder we worden hoe meer we terugvallen op hetzelfde krachtspatroon waardoor bepaalde spiergroepen steeds sterker worden en andere spieren aan kracht verliezen. Hierdoor wordt onze beweeglijkheid langzaam beperkt tot het hinderlijk wordt. Op den duur staat deze toestand zelfs een “kwalitatieve” oude dag in de weg en worden we afhankelijk van een stok, rolstoel of bed.

Dit verouderingsproces kunnen wij niet tegenhouden, maar met de myobrace remmen we de gevolgen wel drastisch af. Om zo lang mogelijk goed te been te blijven is het heel belangrijk om tijdig in te grijpen en spanningen weg te houden zodat stappen ten alle tijde mogelijk blijft.

OrTOstance_Senioren04

OrTOstance therapie voor volwassenen

1. De ontspanningsfase

Om spanningen uit het lichaam te verdrijven, moet het eerst leren om deze los te laten.

De eerste fase wordt daarom heel voorzichtig opgebouwd en geleidelijk geïntroduceerd om het lichaam niet te bruskeren en het de tijd te geven om zich aan te passen. In het begin worden de beugels dan ook enkel tijdens rust (zittende positie) gedragen en nog niet tijdens het slapen.

Eens de eerste fase doorlopen is, zal het lichaam zich al veel beter gedragen en zullen klachten geleidelijk aan afnemen.

2. Opbouwen van kracht

Eens de eerste spanningen verminderd zijn, maken we zo snel mogelijk werk van het trainen van de zwakste spieren om de stabiliteit in de voeten te verhogen.

Het dragen van de beugels tijdens het slapen wordt hier gecontroleerd opgebouwd.

Hierna wordt de intensiteit van de beugels opgevoerd en schakelen we over naar dezelfde behandeling als bij andere patiënten. De nadruk ligt echter op het herstellen van bepaalde spiergroepen om de kwaliteit van het stappatroon te optimaliseren.

Eens de spierbalans zo goed mogelijk is hersteld, kan er gewerkt worden aan een stabilisatie van de behandeling.

3. De stabilisatiefase

In deze laatste fase wordt de controle-frewuentie geleidelijk afgebouwd om de reactie op de spieren te controleren het lichaam uitendelijk zelf te laten instaan voor zijn stabiliteit.

Vanaf zekere leeftijd is niet meer evident is om een goed conditie te behouden, laat staan te verbeteren. Dit proces valt niet tegen te houden, maar met OrTOstance wordt het wel zichtbaar afgeremd. 

De spiergroepen blijven actief zodat senioren de mogelijkheid krijgen het stappen te verbeteren en zo langer mobiel te blijven.