Hou je voeten te vriend

Je voeten zijn de basis van je hele beweegapparaat.
Geef ze de zorg die ze verdienen

Je voeten zijn je bondgenoten. Niet alleen brengen ze je daar waar je heen wil, ze zijn jouw verankering en de basis van je hele beweegapparaat.  Geen wonder dus dat een probleem met je voeten zich naar je hele lichaam kan uitbreiden.

Verzorg ze dus, want ze moeten nog een leven mee!

OrTOstance voor volwassenen

Hoewel de regel geldt ‘hoe vroeger je met OrTOstance begint, hoe beter’, heeft ook een volgroeide voet op eender welk moment baat bij een goede behandeling.

OrTOstance zorgt voor een zachte aanpak waarbij jouw lichaam optimaal de kans krijgt zich te vormen naar een nieuwe, betere houding.

Volwassen dame met modieuze schoenen aan de voeten

OrTOstance therapie voor volwassenen

1. De ontspanningsfase

Dit is doorgaans de meest intensieve periode van de behandeling. Jouw lichaam moet spanningen, die gedurende jaren zijn opgebouwd, leren loslaten. De duur hiervan is afhankelijk van de kracht en intensiteit van het probleem.

2. De trainingsfase

Eens de spanningen weggewerkt zijn moeten de verzwakte spieren terug in hun kracht geholpen worden. Met gerichte, specifieke oefeningen, in combinatie met de beugels, werken we naar een gegarandeerd en blijvend resultaat.

3. De stabilisatiefase

In deze fase wordt eerst de controlefrequentie aangepast om het blijvende effect op de spieren nauwkeurig op te volgen. Lukt dit goed, dan kan het dragen van be beugel worden afgebouwd, zodat die uiteindelijk niet meer nodig is. Daarna wordt een eindbeugel voorzien. Deze voorkomt na de behandeling de spanningen die tijdens zwaardere activiteiten worden opgebouwd en ongemakken veroorzaken. Een lange wandeling of overdadig in de tuin werken hoef je dus niet langer te laten.

OrTOstance ook voor jou

De techniek van OrTOstance is heel flexibel en wordt volledig op jouw levenswijze afgestemd. De positieve gevolgen van deze therapie laten zich snel voelen. 

OrTOstance is er voor volwassenen die

  • Lang rechtstaan;
  • Problemen ondervinden door langdurig zitten;
  • Graag lange wandelingen maken;
  • Last hebben van lijf en leden na het uitoefenen van een hobby, zoals joggen of in de tuin werken;
  • Problemen ondervinden met enige vorm van afwijking in de voet (holvoeten, platvoeten, hallux of quintus minimus problemen, hamer- or klauwtenen,…)