Jouw lichaam in balans

Intensief sporten vraagt heel wat inspanning van je lichaam.
Gun jezelf tijd om te recupereren

Intensief sporten geeft je een enorme boost en schenkt voldoening. Maar het kan ook extreem belastend zijn voor je lichaam.

Om te kunnen blijven sporten, is het belangrijk dat je jezelf tussen 2 sessies voldoende tijd gunt om te recupereren. Daarbij kan OrTostance je helpen. 

Onze zachte voetbeugels worden gedragen wanneer je in rust bent en herstellen je evenwicht vanuit de voeten. Je kan ze zowel curatief als preventief inschakelen.

Hardloper met sportschoenen klaar voor de start

OrTOstance therapie voor de sporter

Intake

Voor sporters hanteren we een aparte benadering van onze therapie. Elke sport beïnvloed het lichaam namelijk op een heel specifieke manier en vraagt dus om een individueel aangepaste benadering. 

Tijdens dit intakegesprek gaan we in op jouw situatie. We brengen jouw bewegingspatroon in kaart, zodat we een gedetailleerde behandeling kunnen opstarten.

De OrTostance therapie helpt sporters op elk van de volgende vlakken

1. Recuperatiebevorderend

Door in te werken op de juiste drukpunten, worden spanningen in de voet sneller weggenomen. Daardoor komen de sterkste spieren tot rust en krijgen de minder getrainde spieren en gewrichten de kans om hun functie te versterken.

Het dragen van de beugels bevordert ook de doorbloeding en zorgt voor celregeneratie na een zware inspanning. Eventuele ontstekingen worden op zachte manier behandeld.

2. Prestatiebevorderend

De snellere recuperatie zorgt niet enkel voor een vlotter spierherstel en een vluggere opbouw van spieren. Je kan jouw trainingsschema ook opdrijven, waardoor je nog beter wordt in jouw sport.

3. Blessurepreventie

Je spieren en gewrichten herstellen vlotter door het gebruik van onze myobrace techniek. Eventuele klachten krijgen dus minder kans om te ontstaan en dus al zeker niet om te escaleren. 

Bovendien zorgt jouw verbeterde houding ervoor dat de spanningen in je lichaam tijdens het sporten beter worden opgevangen en afgeleid. Daardoor krijgen blessures nog minder kans om zich te nestelen of op te bouwen.

OrTOstance voor dansers

Specifieke benadering

Wie intensief traint, zij het in klassieke of moderne dans, legt een specifieke belasting op botten en gewrichten. Dit vraagt om een gespecialiseerde aanpak en behandeling.

De myobraces van OrTostance helpen dansers te beschermen tegen botbeschadiging en misvorming van gewrichten.

1. Recuperatiebevorderend

De spanningen die ontstaan in de voet, worden sneller weggenomen dankzij de aangepaste beugel. Deze bevordert het ontspannen van de voorvoet waardoor spieren in de juiste krachtsverhouding blijven en gewrichten de ruimte krijgen om terug in hun neutraalste positie te komen, zonder botvorming op de tenen.

2. Blessurepreventie

De OrTostance beugels zijn gunstig voor de doorbloeding en dit zorgt voor een betere celregeneratie. Je spieren en gewrichten herstellen vlotter en eventuele ontstekingen worden op een zachte manier behandeld.

Bovendien zorgt jouw verbeterde houding ervoor dat de spanningen in je lichaam tijdens het dansen beter worden opgevangen en afgeleid. Daardoor krijgen blessures nog minder kans om zich te nestelen of op te bouwen.

3. Prestatiebevorderend

De betere balans in het spierstelsel zorgt ervoor dat jouw lichaam de spanningen tijdens repetities en opvoeringen beter kan opvangen. Daardoor word je sterker en beter in jouw sport. Sprongkracht zal toenemen en wendbaarheid of elasticiteit zal optimaler worden.